lördag 24 mars 2012

SOMMARTID


I natt inträder sommartid i vårt land och klockan vrids fram en timma. Den här stackars förlorade timman (eller timmen på göteborgska) kan enligt en artikel i DN rubba skör dygnsrytm och den rubbningen kan sitta i några dagar.

Tips från en forskare: Gå och lägg dig en kvart tidigare i fyra dagar. (Gäller både vuxna och barn.) och gå ut tidigt på morgonen och lapa solljus men, framför allt, njut av att sommaren är på ingång efter det att vi har hunnit glädjas åt våren.

Jag undrar just hur långt våren har kommit längre söderut, österut och västerut t ex i Tjeckien, Ryssland, USA och på Island? Alla rapporter är välkomna.

När jag förvärvsarbetade tyckte jag alltid att det var så jobbigt på våren när man förlorade en hel timma men det jämnade ju ut sig på hösten, då man gladdes åt en extratimma. Numera spelar det ingen större roll vilket. Alla timmar är lika värdefulla (även de förlorade,  bara man stiger upp tillräckligt tidigt) och timmarna ökar i värde allt eftersom tiden går.

2 kommentarer:

  1. varen ar pa vag hos oss ocksa. vi hade 25 grader varmt flera dagar forra veckan men nu har det gatt tillbaka till 10-15 grader. faglarna bygger sina nasten i trad och halkar och paskliljorna blommar. harlig tid!!
    kram fran putnam

    SvaraRadera
  2. Tack för rapporten. 25 grader har vi inte kommit upp i ännu men det har varit soligt, varmt och skönt i helgen. Hälsa alla och ha det bra i Putnam.

    Kram

    SvaraRadera