Läge för all in?
Läste i gårdagens GP att det, enligt en lektor som forskat om pokerspel, minsann inte bara är en fråga om tur när det gäller att ha framgång i detta kortspel, utan att det till större delen handlar om skicklighet.
Forskningen visade att de skickligaste spelarna hade förmågan att avgöra när de skulle gå med och när de skulle lägga sig till skillnad från de flesta som förlorar pengar genom att överspela sin hand (= gå med i eller stanna kvar i potten trots att de inte har tillräckligt bra kort för det).
En annan viktig ingrediens i framgången är också att rätt kunna läsa av (eller in) sina motståndare, d v s upptäcka vilka svagheter de har och avgöra hur dessa bäst kan utnyttjas. I nätpoker förekommer det att flera spelare vid samma bord samarbetar och sedan delar vinsten. Detta är en strategi (om än tveksam sådan) som tydligen lönar sig för spelarna och som inte heller påverkar pokerföretagens vinst, som är densamma oavsett vem som vinner potten.
I dagens pokerspel, där "Texas Hold'em" är favoriten, handlar det "bara" om insatser i form av pengar. Värre var pokerspelet i Povel Ramels visa "Gräsänklings blues", där hembiträdet Anna användes som insats och förlorades till Stig Järrel. Det var allt en himla tur för Anna att det inte samarbetades vid spelbordet på den tiden, utan att hon fick bli vinst i ett stycke!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar