Av en ren händelse kom vi, tillsammans med våra vänner B och R, att hamna i kvarnmiljöer två gånger i följd när vi var ute för att äta. Våra erfarenheter från båda restaurangbesöken är mycket positiva, både vad gäller mat och miljö, varför vi bestämde oss för att på allvar undersöka "matkvarnarna", i Västra Götaland till att börja med.
Det får bli ett projekt på längre sikt, för jag tror att det finns ganska många restauranger/caféer förlagda till numera nedlagda kvarnar. Dessutom får det vara måtta på hur ofta vi går ut och smörjer kråset. Projekt brukar vi inte ha någon brist på men det här hör till de mer lustfyllda. Först talade vi ambitiöst om att betygsätta kvarnmaten men, eftersom det inte serveras mat på alla kvarnar, utan vissa enbart drivs som café, slog vi detta "Guide Michelin-projekt" ur hågen och nöjde oss med att klassa kvarnarna efter servicegrad och hur mysiga de är samt att föra anteckningar om när och var besöken äger/ägde rum. Sist, men inte minst, ger detta oss en anledning att komma iväg på en utflykt emellanåt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar