söndag 18 september 2011

GOD IDÉFör att minska tristessen i väntan på att tvätten skall bli färdig har man i Jordbro i Haninge kommun på Södertörn i Stockholms län tagit ett nytt grepp och startat Sveriges första tvättstugebibliotek. Det administreras av biblioteket i Jordbro och är till för hyresgästerna i fastigheten där tvättstugan är belägen och kanske rent av för alla boende i området.

I utbudet finns böcker och tidningar på flera språk passande alla åldrar. Nu behöver ingen längre tycka att väntetiden i tvättstugan är lång. Man kan börja läsa en bok i tvättstugan och avsluta läsningen hemma.

Mycket bra initiativ, tycker jag. Inte minst för äldre människor som har svårt att ta sig till det ordinarie biblioteket och som ofta inte kan ladda ner böcker via internet.


3 kommentarer:

 1. Det är en bra idé men även där "det riktiga" biblioteket inte tar tag i det så kan ju privata initiativ som pocketbytarställen etc ha en bra placering i just en tvättstuga. Nästan synd att moderna flerfamiljshus inte har gemensamma tvättstugor förresten, det är ju där grannsämjan grundläggs, hehe.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om att privata pocketbytarställen borde vara lättare att få till stånd. De kan ju förläggas på många ställen förutom i gemensamma tvättstugor, t ex på arbetsplatser, i bygde-gårdar.

  UBO

  UBO

  SvaraRadera
 3. Vi har en bokbytarhylla på vårt jobb, mycket stor omsättning på titlar och massor av boksamtal har kommit i dess spår, värt att pröva!

  SvaraRadera