tisdag 31 maj 2011

APELSINLIKÖR - HASSES RECEPT


På begäran och efter provsmakning kommer här ett recept på hur man på ett mycket enkelt sätt tillverkar apelsinlikör som smakar som Cointreau.

Först häller man en flaska okryddat brännvin eller vodka (75 cl) i en glasburk. Därefter trär man en ylletråd genom en skrubbad, saftig apelsin och knyter en knut på apelsinens undersida. Fäst sedan garnet i en pinne som läggs tvärs över glasburkens öppning. Apelsinen skall hänga ca 5 mm ovanför spriten. Låt stå i 2,5 veckor. Tag därefter bort apelsinen och tillsätt socker, ca 2 - 3 dl. (Prova dig fram.) När sockret har lösts upp är det klart för provsmakning.


PS. Vi täckte glasburkens öppning med aluminiumfolie.

2 kommentarer:

  1. Intygar att den var mycket god. Skall genast rusa till Systemet. Tack för en härlig dag.

    SvaraRadera
  2. Tack för att ni kom. Ser fram mot att få fika i er sjöbod.

    Ulla

    SvaraRadera