lördag 21 maj 2011

MARITABRÖD


Idag har jag bakat de här bröden som är superenkla att baka, supergoda att äta och förmodligen bra för hela kroppen.

Man blandar alla torra ingredienser i en stor bunke, häller på filmjölk och sirap och rör om till en smet, som hälls i två smorda brödformar. Därefter gräddas bröden i 60-75 minuter i 175 graders ugnsvärme.

Två limpor

10 dl mjöl (valfritt)
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1,5 dl hasselnötter (hela)
1,5 dl sirap
1 liter filmjölk

Lycka till med baket ifall du vill pröva. Receptet har jag fått av en vän som är minst lika go' som brödet.



2 kommentarer:

  1. Ser gott ut. Kanske jag vågar försöka. Jag är inte så bra på sånt men lyckan står den djärve bi.
    MBY

    SvaraRadera
  2. Du som är så duktig kommer att fixa det lätt som en plätt!

    SvaraRadera