måndag 9 maj 2011

DU FINNS SÅ LÄNGE NÅGON MINNS


Min f d svägerska och kära vän I berättade för mig idag att hon förra veckan hade besökt en bekant, som hade gjort en bok om sina nu levande släktingar och vänner och en om dem som hade dött.

I böckerna hade hon, förutom att ha klistrat in fotografier, beskrivit vilken relation hon har/hade haft till personerna ifråga, karaktärsdrag, eventuella gemensamma upplevelser
m m och i minnesboken över de döda hade hon dessutom bifogat dödsannonserna.

Kvinnan, som så vackert hade dokumenterat sina släktingar och vänner, är en duktig textilkonstnärinna och hade broderat på bokryggarna "De som fortfarande är i livet" och "De som inte längre är i livet".

Ångesten, som lådorna med mängder av lösa fotografier skapar, kanske kan släppa om jag tar mig an uppgiften att sätta in ett fotografi på var och en med kompletterande text. Lösbladssystem får det bli, så att det går att stuva om och lägga till varteftersom. Plötsligt verkar detta helt genomförbart! Inspirerad av idén skall jag försöka att få till något liknande, men det får vänta tills det blir vinter igen, för på sommarhalvåret vill jag vara ute så mycket som möjligt.

Det vackra fotoalbumet på bilden kommer från Stora O:s släkt och innehåller många fotografier på släktingar och vänner men, tråkigt nog, inte ett enda namn som kan identifiera de avfotograferade.

1 kommentar: