lördag 29 september 2012

LOKAL GULD-, SILVER- OCH BRONSMEDALJÖR

Tua i Gårdsbutiken i Vesene
Bra jobbat!
 
 
På Mitt Kök-mässan i Göteborg den 6 - 7 september genomfördes Mathantverks-SM och vi lyfter på hatten och gratulerar Tua Wigforss i Vesene, som tog hem både guld- och silver-medalj i grönsaksmarmeladklassen, som man fick delta i med två bidrag. Guldmedaljen tilldelades Tua för en marmelad betående av en blandning av tomat, vanilj och rosenkvitten med motiveringen: "En balanserad och vacker marmelad med generös och spännande smakkombination. Utmärkt hantverk." Silverplaceringen fick hon för en blandning av rödbetor, äpple och stjärnanis och motiveringen var: "En svår råvara har förädlats till härlig höjd. Det här är en spännande marmelad som utmanar".
 
I syltklassen hamnade Tua på tredje plats med en sylt besående av aronia, citron och limoncello. Motiveringen till bronsplaceringen löd: "Vacker och karaktärsstark. Ett extra plus för hela bär. Utpräglad tilltalande aroniasmak!"
 
Då stor vikt läggs på hantverksskicklighet är Tua, som tillverkar marmelad på råvaror från egna gården, extra glad för framgångarna med kvalitetsmarmelad.
 
Västra Götaland visade framfötterna i årets Mathantverks-SM genom att kamma hem hela nio guldmedaljer. Mer om tävlingen kan du läsa här.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar