fredag 13 januari 2012

KÖPSTOPP - SKÅPRENSNING


Jag läste i tidningen Land om en man som hade tröttnat på all mat i skåp och kyl som aldrig blev uppäten och bestämde sig för att införa köpstopp i 100 dagar. Allteftersom dagarna gick blev portionerna mindre och mindre och det hela slutade med att han hade sparat mellan 600 och 700 kronor i veckan och som en följd härav minskat åtta kilo i vikt under dessa 100 dagar.

Denna bravad triggade igång mig, för här skulle det verkligen inte skada att äta upp det som stoppats ner i frysen, eller frysarna rättare sagt. Men köpstopp i 100 dagar slår vi ur hågen när vi ännu en gång skall försöka att "äta ur" frysarna. Det är snudd på sjukligt att hålla på och hamstra som vi gör. Matförrådet bör räcka ett bra tag framöver, visserligen med komplement från affären. Med lite idéer från mästerkockarna i TV och egen fantasi kanske oväntat läckra matkombinationer dyker upp på vårt bord framöver.

Idag, t ex, plockade jag upp en förpackning som visade sig innehålla stekt fläskfilé, ett paket egenodlad mangold och en plastpåse med kokt ris, som tillsammans blev en god lunch med lite soja, sweet chilisås och sallad på äpple och rödkål. Därefter lagade jag en äpplepaj som vi skall mumsa på ikväll - med vaniljsås. Nu är äpplena nästan slut, så det får bli en runda till affären på måndag och dieten ifråga har säkert inte bidragit till ett enda grams viktminskning, snarare tvärtom. Men lite bättre plats har det blivit i frysen i alla fall.

Den unge mannen i artikeln skulle göra en ny skåprensning vid ett senare tillfälle, fast då "bara" under en månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar