måndag 9 januari 2012

ELOGE


Den 4 januari startade programserien The Voice Sverige i TV4 och jag ger här en eloge till programchefen Fredrik Arefalk, Carola, Petter, Ola Salo och Magnus Uggla, som har lyckats göra en mycket mjukare och mer sympatisk sångtävling än Idoltävlingen var. Och den charmiga programledaren, Carina Berg, tog väl hand om de tävlande, deras anhöriga och vänner.

Carola, Petter, Ola och Magnus skall välja ut var sitt stall med blivande superstjärnor och hjälpa dem fram till målet. När de fyra "stallen" är fyllda kommer dess sångare att tävla mot varandra tills en vinnare kvarstår.

Visserligen hör inte Stora O och jag till slotvinnaren, vars huvudmålgrupp utgörs av tittare i åldersspannet 12 - 59 år, men vi vill ändå berömma de fyra coachernas sympatiska uppträdande mot de tävlande jämfört med i tidigare liknande program, där de tävlande ibland utsattes för mycket negativ kritik, emellanåt kränkande rent av. I The Voice Sverige låter man de tävlande gå hem med känslan av att de är duktiga även om de inte blivit uttagna till fortsatt tävlande.

Många kommer säkert att kritisera det här programmet också men, om det även framöver får behålla sin sympatiska framtoning, tänker vi fortsätta att följa The Voice Sverige. Idol stängde vi av. Tur att man kan stänga av TVn eller välja en annan kanal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar