tisdag 16 augusti 2011

THE DRAGONFLY FESTIVAL


Kommande helg arrangeras Dragonflyfestivalen i Ekehagens Forntidsby strax utanför Falköping. Festivalen pågår mellan den 19 - 21 augusti.

Arrangörer är gruppen The Hollow Egg, som består av fem artister, som arbetar helt ideellt i övertygelsen om vikten av kultur och kreativitet i samhället. The Hollow Egg anordnar kulturevenemang, organiserar och leder workshops och spelningar.

Årets Dragonflyfestival är den fjärde i ordningen och är en mångkulturell festival av det mindre formatet (högst 1 000 besökare per dag). Förutom av musiken får man njuta av konst, film, god närproducerad mat (Falköping godkändes 2008 som första kommun i Sverige som medlem i det internationella nätverket Cittaslow) och många olika workshops. Miljön i Ekehagens Forntidsby är unik och att anordna festivalen där är ett fantastiskt koncept.

Mer om festivalen kan du hitta här. Lyssna på musik, se bilder och film.

De fem artisterna i The Hollow Egg, som arrangerat festivalen, har flyttat till Eriksberg och närliggande Döve (Blidsberg) från England och vi skyndar oss att kalla dem lokala förmågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar