måndag 1 augusti 2011

SLUTET PÅ ORMJAKTEN

Ormfälla - sockerfälla?

Ormfällan, d v s att lägga ut en sträng av strösocker längs hela garageinfarten, fungerade! Igår kväll hade ormen lämnat ett tydligt spår i sockersträngen när den slingrade sig ut ur garaget, så nu är det frid och fröjd hos familjen O igen.

Genom ormexperten som anlitats fick vi följande tips, som kan vara bra att känna till:

1.     Ha en kratta till hands vid ormjakt
2.     Spola kallt vatten på ormen, för det ogillar ormar
3.     Ljud (bastoner) ogillar de också. Sätt en högtalare på golvet och brassa på med en låt av exmpelvis Lee Hazlewood. Förhoppningsvis skrämmer hans basröst bort ormen.

Ett allmänt råd var att det inte fanns någon anledning att vara så förfärligt rädd för ormar, för de är skygga av sig och ringlar helst undan. Skulle olyckan ändå vara framme skall man ta det lugnt och kontakta sjukvården.

Till sist vill jag ge Stora O och yngste sonen en eloge för att de kom på den geniala idén med sockersträngen och att spåret i den skulle avslöja om ormen tagit sig ut. (För, det kan väl inte vara så illa att ytterligare en orm har smugit sig in i garaget?)

Själv bidrog jag till äventyret genom att påpeka att det var bäst att de skyndade sig att sopa upp sockret innan myrorna upptäcker det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar