söndag 21 augusti 2011

TJÖRNHELG

Tjörn Runt den 20 augusti 2011


Igår gick segeltävlingen Tjörn Runt av stapeln. Jag hade förväntat mig långa bilköer när jag vid halv 11-tiden på förmiddagen körde över Tjörnbroarna, varifrån starten gick en och en halv timma tidigare. Det blåste emellertid friska findar och de tävlande hade redan hunnit långt därifrån, så att jag, utan besvär, kunde ta mig över till Tjörn.

Vind i seglen var det, som sagt, 16 sekundmeter uppmättes vid Pater Noster. Utom för de mindre båtarna, som hade det tufft i den hårda blåsten, var det säkert roligare att tävla igår jämfört med andra år då det varit bleke och tagit en evighet att ta sig runt ön. Första båten var i mål efter 2 timmar och 59 minuter och årets segrare blev Arne Goksöyr från Strömstad.

Först när jag kom fram till Skärhamn kunde jag från min goda väns S altan skymta några segel utanför hamninloppet, där vågorna slogs sönder mot klipporna och blev till skummande vita vattenkaskader. Så långt segeltävling för min del, för därefter hade S och jag mycket att prata om efter att inte ha träffats på ett bra tag. Roligt!

Därefter gick färden till goda vänner i Rönnäng, varifrån M körde MBY, G-M och mig till en återträff för kolleger som i olika perioder arbetat tillsammans i Skärhamn. Spännvidden mellan de yngsta och de äldsta arbetskamraterna var stor men det verkade som att alla tyckte att det var roligt att mötas.

Huvudarrangör H, pigg och glad som alltid.
Foto: Ulla Olofsson


Ö, festens grand old man.
Foto: Ulla Olofsson

Eftersom träffen började redan kl fyra på eftermiddagen, blev det för vår del uppbrott redan vid halv tiotiden på kvällen. Vår snälle chaufför, M, hämtade oss och vi fortsatte sedan med "efterfest" i Rönnäng, där G-M och jag också fick natthärbärge.

Tack snälla MBY och M för all gästvänlighet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar