torsdag 30 augusti 2012

SINGAPORE 2

E har minsann inte legat på latsidan, utan sett sig omkring när hon har varit ledig från jobbet. Sist jag skrev om Singapore handlade det mycket om modern arkitektur, men att byggna-tionen varierar visar följande fotografier från de arabiska kvarteren.

 
 
Moské Masjid Sultan
 
De arabiska kvarteren med sina många små basarer ligger på ett litet område i Singapore, endast några kvarter stort. På de två översta fotografierna kan man skymta kontrasterande moderna höghus i bakgrunden.
Tempelbyggnad i kinesiska trädgården
 
 
Bro i kinesiska trädgården
 
 
Bonsaiträdgården
 
 
Bro i japanska trädgården
 
Flamingofåglar i Jurong fågelpark
 
E har också besökt Jurong fågelpark som är världens största djurpark för fåglar. Bilden från Flamingodammen fick mig att tänka på de viktorianska mödrar som rådde sina döttrar inför fullgörandet av de äktenskapliga "plikterna" på bröllopsnatten att blunda och tänka på England. Att sticka huvudet i vattnet går säkert lika bra.
 
Glad och pigg fågel i avdelningen för ättlingar till dinosaurier. (Emu?)
 
Vattenfall i African Waterfall Aviary
 
African Waterfall Aviary är ett stort område i fågelparken där de ca 1 500 fåglarna (50 olika arter) kan flyga fritt. Miljön är tropisk regnskog och där har man möjlighet att studera de, mer eller mindre vanliga, afrikanska fåglarna. Voljonär är det svenska ordet för aviary, fast då tänker man mer på en större fågelbur och inte på ett helt område som det här i Jurong Bird Park, som man kan ströva omkring i.
 
Jag tackar E för denna utflykt i Singapore. Det blir ett jätteskutt, men nästa inlägg kommer att bli en fortsättning på rapporteringen från vår Värmlandsresa.
 

 
 
 
 
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar