måndag 9 april 2012

KONSTRUNDA PÅ TJÖRN

Idag, Påskdagen, har vi hälsat på A och M på Tjörn och tillsammans med dem besökt några av konstnärerna som håller sina ateljéer öppna under påsk. Vi koncentrerade oss på sydvästra Tjörn, närmare bestämt Bleket och Klädesholmen.

I Bleket hälsade vi på hos Ewa Evers, en av de konstnärer som deltog i Konstvandringen Södra Bohuslän och här ser ni två av hennes subtila målningar, den översta en målning under arbete.


Färden gick vidare till Klädesholmen där vi hittade Greta Sandahl i sin "nygamla" ateljé inrymd i ett nybyggt hus, uppfört på samma plats som den tidigare ateljén. Jag har fotograferat några av Gretas tavlor som jag visar och hur hon arbetar berättar konstnären själv om här.



Jag är glad att Stora O och jag kom oss iväg till Tjörn just den här helgen. Idag var det många konstintresserade ute i det vackra vädret.

Vi besökte också Krister Svanviks ateljé i Röra. Innan vi återvände till Västergötland bjöds vi på en härlig påskmåltid hos A och M, som vi tackar för en trevlig dag med både andlig och lekamlig spis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar