onsdag 17 april 2013

VÅRVINDAR FRISKA

 
Idag har vi släppt in våren för vi har öppnat upp till den gamla delen av huset som stått igenbommad under vintern för att spara el, både för ekonomins och miljöns skull. Det förde med sig en massa arbete i form av städning och tvättning. Eftersom solen sken och vindarna var friska, passade det bra att hänga ut tvätten som blåste torr på nolltid.
 
Blåsten fick tvätten att fladdra så att den stod rakt ur och det var riktigt besvärligt att hänga. Trots flera extra klädnypor för att hålla tvätten på plats klumpade den ändå ihop sig. Då kom jag att tänka på en saga om Teskedsgumman som skulle städa och tvätta när hon var liten som en tesked. Hon tog då till list och öppnade dörrar och fönster och lät vinden svepa in och sopa rent i huset och när det var dags att hänga ut tvätt satte hon sig ner och ropade till sunnanvinden som kom och blåste upp tvätten på klädlinan. Visserligen blåste det rejält och sunnanvind tror jag att det var också men någon hjälp med att hänga upp tvätten fick jag inte. Däremot torkade den snabbt, som sagt, och bra var det för tvättmaskinen gick varm.
 
Nu är det kväll och jag känner mig ganska mörbultad efter att ha härjat hela dagen, men att tänka på hur gott det doftar av såpa och att huset är redo att ta emot våren är en skön känsla. I rabatten hade blåsipporna slagit ut.
 
 
Det låter som att jag är den enda som arbetar här hemma men Stora O har också varit flitig idag. På förmiddagen sågade han ner träd och kvistade och på eftermiddagen gjorde han rent i kylskåpet. Jag kan nästan säga att han gjorde rent hus, för han slängde en hel del, mycket mer än jag skulle ha gjort. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar