söndag 1 juni 2014

MINNESUTSTÄLLNING PÅ SÄBYGÅRDEN

Säbygården
Teckning av Anna-Lisa Olausson.

Igår var Stora O och jag på konstutställning på Säbygården på Tjörn. Säbygårdens byggnader ägs av Tjörns kommun men förvaltas och sköts av Stiftelsen Säbygården.

Minnesutställningen med konstnärerna Anna-Lisa Olausson och Sven Engblom, arrangerad av den ideella föreningen Säbygårdens vänner, pågår mellan den 29/5 och 1/6. Anna-Lisa Olausson och Sven Engblom var båda födda och uppvuxna i Kärrslätt på Tjörn och 1970 var de med och bildade föreningen Tjörnmålare tillsammans med bland andra Tore Kurlberg, John-Erik Bäckersten, Edvard Goes och Gustav Ström. Denna grupp hade under 26 år sommarutställning i Skärhamn.

Nedan visar jag några smakprov på de båda konstnärernas verk.

ANNA-LISA OLAUSSON
1922-2010


SVEN ENGBLOM
1911-2000


Eftersom denna minnesutställning stängs redan idag är vi glada att vi valde bort Lehrinutställningen på Akvarellmuséet den här gången. Den pågår ända till september och vi räknar kallt med att kunna se hans verk vid ett annat tillfälle i sommar.

Dagen avslutades hos A och M, som bjöd oss på en god middag och kaffe vid havet. Tack snälla!

Väl hemkomna och mycket nöjda med dagen hängde vi upp två små tavlor som Gunilla Elmlund har målat. De inhandlades vid vårt förra besök på Tjörn och hämtades igår. Så här fina är de:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar