tisdag 2 april 2013

ATELJÉBESÖK

 
 
Påskaftonen bjöd på två konstutställningar i Bleket på Tjörn, den första i Ewa Evers ateljé. Tavlan här ovanför är en oljemålning av Ewa, som hon har arbetat länge på. I ett inlägg från förra årets Konstrunda hade jag med en bild på samma tavla i ofullbordat skick. Den var alltså påbörjad redan då. Målningen, som består av många färglager (skikt), upplever jag som subtil och nästan lite trolsk. Enligt Ewa har hon försökt att fånga ett speciellt ögonblick av tillhörighet med "alltet".
 
Installation av Ewa Evers
 
Ewa har en underbar förmåga att presentera sina verk och hennes bakgrund inom teatervärlden framgår tydligt. På bloggen och dagarna går kan du läsa hur Anna så fint har uttryckt detta.
 
Akvarell av Ewa Evers
(med två intresserade åskådare)
 
 
Det var vemodigt att tänka att det var sista gången Ewa hade öppen ateljé i Bleket i samband med Konstrundan Södra Bohuslän och än värre är att det är osäkert om hon kommer att ha några fler målarkurser där. Vi är några entusiaster som har målat många år med Ewa som lärare och inspiratör och haft jättetrevligt tillsammans. Men kanske, kanske till hösten. Om inte, Stenungsund nästa!
 
Därefter skyndade vi vidare för att hinna med att titta på Gunilla och Karin Elmlunds (mor och dotter) gemensamma utställning. Gunilla har sin ateljé i Bleket medan Karin utför sina stordåd i Göteborg. Man blir glad av att se deras tavlor. Eller, vad tycks?
 
Små oljemålningar av Gunilla Elmlund
 
Oljemålningar av Gunilla Elmlund
 
Oljemålning av Karin Elmlund
 
Textiltryck/målning av Karin Elmlund
 
Det är alltid lika trevligt och inspirerande att få träffa er och se vad ni åstadkommit sedan sist. Tack till er alla tre för att vi fick komma. Bleket väcker många minnen från vår tid på Tjörn, vilket är extra grädde på moset.
 
 
 
 
 4 kommentarer:

 1. Det var fina bilder som gör konsten rättvisa!

  SvaraRadera
 2. Bra motiv och bra kamera!

  SvaraRadera
 3. Första bilden av Eva E väcker många tankar. Underbart roligt att se alla,
  Siv

  SvaraRadera
 4. Ja, det gör den verkligen. Roligt att ha dig med!
  Lycka till i morgon. Jag ringer.
  Kram

  SvaraRadera