måndag 15 april 2013

UPPSTICKAREN


Idag har här blåst ljumma vindar och i dikeskanten hittade jag årets första tussilago. Rapporter om vårblommor som snödroppar, tussilago, blåsippor och till och med vitsippor har visserligen förekommit långt tidigare från andra platser men den här lilla söta uppstickaren var, som sagt, den första tussilago jag sett här i Eriksberg i år.

Glad över denna upptäckt skärpte jag spaningsblicken och fann faktiskt knoppar på blåsipporna i rabatten men de var så små att de knappt hade synts på ett fotografi, och krokusar som hade dykt upp ur gräsmattan sedan igår. Strax därpå blev jag överlycklig när jag fick se att våra sädesärlor hade anlänt. De är ett par som återkommer år efter år och bygger bo under takpannorna på vårt hus. Nu ser vi fram mot att ha dem stolt trippande och vipande i trädgården hela sommaren.

Sommar, ett sådant underbart ord. Eftersom det varit kallt så länge har man knappast vågat ta det ordet i sin mun, men nu känns sommaren plötsligt vara inom räckhåll och den känslan är inte fel.

Inte heller känns det fel att se fram mot att få läsa islänningen Jon Kalman Stefanssons trilogi och Patty Smiths Just kids, som jag har beställt på Adlibris idag.

2 kommentarer:

  1. Så fin liten hästhov. Fin läsning har du framför dig. (Alla böckerna kunde du lånat här med leverans på lördag)

    SvaraRadera
  2. Tack. Javisst är den lilla hästhoven fin. Betr. böckerna blev jag inspirerad av senaste Babel. (Kunde ha räknat ut att du hade dem). Ha det trevligt i helgen!

    SvaraRadera