torsdag 23 februari 2012

FRAMTIDA REGENT?



Tidigt i morse fick kronprinsessan Viktoria och prins Daniel en liten dotter och radio liksom övriga medier har förstås ägnat denna händelse stor uppmärksamhet idag. Den lycklige fadern meddelade vid en presskonferens att flickebarnet vägde lite över tre kilo och var 51 cm lång. Han berättade vidare att förlossningen hade skett utan komplikationer och att mor och dotter mådde bra.

Radio Skaraborg inbjöd folk att ringa och föreslå namn till den nyfödda och det var otroligt så många engagerade människor som hörde av sig och presenterade namn som de tyckte var de mest passande. Namnet, eller namnen snarare, som dock radiolyssnarna inte kommer att bestämma, skall avslöjas vid en konselj på Stockholms slott i morgon.

Efter att Lotta Bromé i P4 Extra hade undrat om man nu, när vi har två kvinnliga tronarvingar på rad, borde ändra kungahuset till drottninghuset och någon kvinnlig forskare hade tyckt varför inte, kom Herman Lindqvist från Frankrike med följande synpunkt: "Ändra inte namnet kungahuset, för då kanske det kommer att kallas henshuset."

Även om alla barns födelse är precis lika stora händelser som den här, är den lilla prinsessans födelse ändå historisk, eftersom hon, om inte monarkin upphör, är en framtida tronföljare. Hur det blir med detta kan bara framtiden utvisa. Själv lär jag få leva i ovisshet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar