fredag 1 mars 2013

FÅR JAG FRESTA?


Kassler Bombay, som den här rätten heter, är perfekt att bjuda gäster på eftersom den är lätt att tillaga, smakar gott och går utmärkt att göra i ordning i förväg. Den skall vi njuta av i morgon när vi får besök av Stora O:s kusin.

Receptet får du här:

Ingredienser (4 portioner)

500 g kassler
1 röd paprika
1 purjolök
1 burk ananasringar (skurna i bitar)
3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk curry
2 dl chilisås
100 g jordnötter

Kassler, paprika och purjolök skärs i bitar och fräses upp i lite rapsolja. Häll i ananasbitar, matlagningsgrädde, crème fraiche, curry och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Häll allt i en eldfast form och strö jordnötterna över.

(Jag brukar också ta i gul lök, morötter (skurna i tunna slantar), djupfrysta ärtor, en kalvbuljongstärning och lite råsocker.)

Så här långt kan rätten göras klar i förväg. Sedan är det bara att värma upp den i ugnen, 200 grader, när det är dags att äta.

Serveras med ris och sallad.

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar