torsdag 29 november 2012

SYLTKAKOR

Före
 
 
För jättemånga år sedan, när vi var relativt nygifta och barnen var små, bakade vi bl a syltkakor till jul tillsammans med våra goda vänner Siv och Erik och deras båda söner i deras hem i Rönnäng. Jag, som är dålig på att baka småkakor, var imponerad över värdparets bakkunskaper. Har senare försökt många gånger själv utan större framgång, men skam den som ger sig. Så idag satte jag med friskt mod igång att baka och så fina som på översta bilden såg syltkakorna ut när jag satte in dem i ugnen. När jag tog ut dem efter ungefär 15 minuter var det bara att konstatera att kakbaket inte heller den här gången var någon direkt succé. Kakorna hade flutit ut, liksom sylten, och fick mig att associera till blödande sår. Plåster på såren var ändå att kakorna var både spröda och välsmakande.

Efter

6 kommentarer:

  1. Men de var väldigt fina före!

    SvaraRadera
  2. Just det. Förstår inte vad som hände. De duger inte att bjuda på men vi offrar oss och mumsar gärna i oss allihop själva.

    SvaraRadera
  3. Min far var konditor!
    Siv

    SvaraRadera
  4. Det har jag nog hört tidigare. Inte konstigt att du är så duktig!Jag får konsultera dig nästa gång.

    SvaraRadera
  5. Dessa vill jag smaka på. Spara åtminstone en till mig. Jag fick mig ett gott skratt när jag läste detta.

    Kramar

    Dali

    SvaraRadera
  6. Jag gör nog ett nytt försök nästa vecka för det är inte så många kvar. Sparar till dig, självklart.
    Kram

    SvaraRadera