tisdag 6 november 2012

LÖVKRATTNING


Idag har solen varit framme hela dagen som omväxling till allt regnandet tidigare i höst. (I sommar också, för den delen.) Perfekt väder för arbete utomhus alltså. Träden har fällt nästan alla sina löv, så lövkrattning stod på schemat. Lite frestad var jag att följa rådet att lämna löven kvar på marken över vintern som föda till maskarna trots att jag vet att det inte fungerar här. Vi försökte komma lindrigt undan ett år men maskarna orkade inte äta upp alla löven, utan de flesta låg kvar på våren, då vi fick kratta istället. Ingen vits alltså, för på våren vill man ju hålla på med roligare saker än att kratta löv.

Förra veckan körde vi bort sex kärror fullastade med löv och idag ytterligare tio. Nu ser det fint ut bakom huset men på framsidan är det dags att börja om, fast nu är det som tur är betydligt glesare mellan löven.

Vinterbäddat för rhododendronbuskarna har vi gjort också. De har fått ett tjockt lövtäcke runt fötterna men vattna dem inför vintern behövdes inte i år.

Det var dagens motion och det känns skönt att arbetet är gjort och att vi kan mysa nu när höstmörkret har sänkt sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar