fredag 16 november 2012

HUSTOMTE

Lilla Solbergas hustomte
 
Det är minsann inte varje år jag kan skryta med att vi ligger före men just idag upplever jag att vi gör det. Det regniga vädret fick oss att göra rent på den så stiligt kallade "baldakinen" ovanför spis och köksbänkar, något vi brukar göra inför julen. Alla sakerna som placerats där av utrymmes- eller prydnadsskäl plockades ner och rengjordes, bland dem vår hustomte.
 
Hustomten är, till skillnad från jultomten, verksam hela året och för att inte förarga honom låter vi honom stå framme året runt. På så sätt kan han lättare hålla ordning på oss, för det är denne ganska snarstuckna och argsinta lille herres uppgift - att hålla sträng ordning på gårdens folk.
 
På pappersrullen han håller i sin hand står skrivet att han skall ha en egen nyckel så att han kan komma och gå som han vill på hela gården. Nyckel har vi glömt att ge honom, så det får vi rätta till innan han ställs tillbaka på sin plats igen, för vi vill ju inte råka i onåd. Kanske att han börjar hoppa och dansa då, för det gör han nämligen när allt går som han vill. Skrattar gör han däremot aldrig.
 
Passar också på att gratulera tomtens skapare, Viveca, som har namnsdag idag. STORT GRATTIS från Stora O, hustomten och mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar