tisdag 8 maj 2012

BÄTTRE LYCKA DEN HÄR GÅNGEN?


Vi har försökt oss på att odla sparris tidigare utan lyckat resultat. I flera år har därför sparrisodlingen legat på is men, efter att ha inspirerats av en bekants framgång med dessa läckra vårprimörer, skall vi ge sparrisen en chans till.

Det var inte svårt att få Stora O med på tåget, eftersom det betyder att han får en anledning till att snickra, något som han gillar skarpt. En av orsakerna till den lyckade sparrisodlingen var nämligen att den skedde i pallkrage x tre på höjd, vilket för vår del innebär en förhöjning av befintlig pallkrage. Denna förhöjning kommer, enligt utsago, att gynna både sparris och rygg, vilket jag både hoppas och tror på.

Att få tag i sparrisplantor vid den här tiden på året var inte så enkelt. De närliggande handelsträdgårdarna hade inga och försäljarna på nätet hade slutat att sälja plantor för den här säsongen. Nu var det i stället grönsaken sparris som var föremål för försäljningen. Efter att ha ringt runt en del fick jag till slut tag på en leverantör i Göteborg, där vi skall hämta växterna senare i veckan. I god tid till dess kommer den höga och ergonomiskt riktiga "bädden" att stå klar för de blivande delikatesserna. Se´n blir det till att vänta och hålla tummarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar