Våra spinkiga rabarber
Jag förstår inte varför våra rabarber är så små och ynkliga. För två år sedan planterade vi ett nytt stånd, som enligt trädgårdsmästaren skulle vara av en frodig och härdig sort men de rabarberna är precis lika spinkiga som på den plantan vi redan hade. Att gödsla hjälper inte, för det har vi gjort.
Det är, som sagt, skralt med den egna odlingen men, som tur är, förser våra snälla grannar, som har ett rejält rabarberstånd i sin trädgård, oss med rabarber och just nu har jag en paj i ugnen. Receptet på den lättlagade och goda rabarberpajen kommer här:
Knäckig rabarberpaj
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarberna i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg.
Servera gärna med ljummen vaniljglass och njut. Njuta skall vi göra nu, för av den ljuvliga doften att döma verkar pajen vara klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar