söndag 5 juni 2011

UNGDOMLIGT BESÖK


Den här helgen har vi haft besök av E och P, som kommit ända från Malmö. Vi har haft riktigt trevligt dessa varma och vackra sommardagar och njutit av deras ungdomliga sällskap.

Förutom att prata, äta, promenera, spela spel, besöka kyrkor och släktställen introducerade E och P veteölet för oss, som vi har smakat på och försökt att analysera efter bästa förmåga. En av sorterna var det belgiska Hoegarden, som finns med i boken med de 101 ölsorterna som man bör ha smakat innan man dör och vårt gemensamma omdöme om detta öl blev: Starkt framträdande citrussmak med svag smak av jäst. Ölet var svalkande, något tunt samtidigt som det hade en rund smak. (Hur det nu kan vara så?)
Det var första gången Stora O och jag smakade veteöl och vi tyckte att det var gott. I ölboken står att om man vill behålla den syrliga smaken även i eftersmaken, skall man dricka upp ölet snabbt!

Det finns tyskt, belgiskt, amerikanskt och franskt veteöl, ofta ofiltrerat, vilket ger en opalliknande grumlighet och jästfällning i flaskan.

Till sist hoppas vi att resan hem idag gick bra. Vår hackspett tyckte också att det var roligt att ha er här och hälsar så gott.

1 kommentar:

  1. Emelie och Patrik6 juni 2011 09:51

    Väldigt härligt att få komma och hälsa på! Skönt att kunna slappna av helt och bara vara.

    Resan hem gick bra, vi hamnade på Laxbutiken till slut. Tack för tipset!

    SvaraRadera