torsdag 2 juni 2011

ITALIENSK CITRONLIKÖR - RECEPT


Med risk för att jag blir stämplad som en spritbloggare kommer här ännu ett recept på likörtillverkning. Denna citronlikör är också mycket enkel att göra själv och är dessutom jättegod - smakar som Limoncello.

Ingredienser (Ca 1/2 l)

4 stora citroner
35 cl okryddat brännvin eller vodka
2 dl vatten
2,5 dl strösocker

1.  Tvätta citronerna försiktigt med mjuk borste i varmt vatten. Torka dem väl.

2.  Skär av det yttersta gula skalet med en potatisskalare. Inga vita hinnor får följa med.

3.  Stoppa ner skalen i en flaska och häll på spriten.

4.  Förslut flaskan med en kork och och låt den stå i rumstemperatur i fyra dagar.

----------------

5. Koka därefter en lag av vattnet och strösockret. Koka häftigt i fem minuter och låt   kallna.

6.  Häll spriten genom en filterpåse så att skal och småpartiklar filtreras bort.

7.  Blanda spriten med den kalla sockerlagen. Häll upp på en ren flaska och förslut.

Citronlikören skall förvaras mörkt och svalt och förslagsvis serveras iskall i små glas efter maten. 



4 kommentarer:

  1. Denna skall jag också pröva eftersom jag äskar citroner.

    SvaraRadera
  2. Givetvis är det citronsmaken du är ute efter. Vad skulle det vara annars?

    SvaraRadera
  3. Det går utmärkt med lime ochså (kan även minska socker halten något i så fall).

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset. Det skall jag prova. Inte fel att minska på sockermängden.

    SvaraRadera