måndag 6 oktober 2014

TREVLIGT BESÖK


Vi är några daglediga som har bildat en studiecirkel och träffas en gång i månaden. Förutom nöjet att träffas och hålla ordning i Prästgården i Eriksberg har vi vid varje tillfälle andra aktiviteter för oss som vi gemensamt bestämmer från gång till gång. Aktiviteterna varierar kraftigt och kan t ex bestå av läsning och diskussion av olika slags litteratur, sång, musik, trafikregler, djur och växter. Diskussionens vågor går höga när vi resonerar vid fikat. Vi har också förmånen att en av deltagarna sjunger och spelar gitarr, ibland egenkomponerade visor.

Idag tittade vi på den mycket intressanta och lärorika filmen En västgötsk pilgrim som handlade om historieläraren Rolf Enander, som berättade om sina upplevelser på sin långa pilgrimsvandring från Sverige till Spanien medan han vandrade den vackra leden mellan Falköping och Varnhem. Till dagens möte hade vi bjudit in vänner och före detta Eriksbergsbor från bl a just Falköping och alla verkade uppskatta filmen och tycka, precis som oss cirkelmedlemmar, att det var roligt att träffas och prata efteråt. 

Stort tack till Alf Johansson, ordföranden i Herrljunga-Gäsenebygdens Pilgrimsförening för att vi fick låna filmen, tack till SV för lånet av projektorn och, inte minst, tack till våra trevliga gäster.

B och I tillsammans med några av våra gäster.

Vid vår nästa träff skall vi göra en utflykt till Od och hämta böcker som en gång i tiden har tillhört Eriksbergs bibliotek. Det skall bli spännande att se vilka böcker det är och roligt att få återbörda dem till hemorten.

Detta hjärta tillägnas en alldeles speciell Jenny, som har namnsdag idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar