fredag 18 mars 2011

Tröst

När jag slog upp ögonen i morse var det alldeles vitt av snö ute. Snö, som fallit under natten. Blev jag glad över den vackra synen? Icke, sa' Nicke. Fy och usch, bakslag igen. Skottningen som blev följden är förmodligen bara nyttig. Synd bara om stora O, som skadade handen när han halkade på en isfläck under snön.

Som plåster på såren bestämde vi oss för att gå på Riksteaterns föreställning  En dåres sånger på Mariestads teater den 16 april, förutsatt att vi får biljetter.
Pjäsen handlar om Gustaf Fröding, som spelas av Sven Wollter. Författare och regissör är C O Evers.På väg till Mariestad har vi tänkt att besöka Kulturhuset i Skövde där Olle Skagerfors verk visas. OS föddes i Skövde.

Kulturhuset i Skövde är, enligt vad de själva anser, Sveriges första "riktiga" kulturhus,
d v s ett mångfunktionellt kulturhus med konsthall, konstmuseum, bibliotek, teater, bio m m under samma tak.När man betraktar dessa två porträtt kan man tro att jag har en dragning åt äldre, vilda män men, jämförelsevis, tycker jag att min egen gubbe är en riktig adonis. Ingen kan heller anklaga honom för att vara vild.

Denna kulturella utflykt är, som sagt, tänkt att ske den 16 april och då hoppas jag verkligen att vädret inte skall sätta käppar i hjulet utan att vi kan komma oss iväg.


4 kommentarer:

  1. Ojdå - hur gick det med handen?

    SvaraRadera
  2. Det liknar din handskada. Ont men ingen svullnad ännu.

    SvaraRadera
  3. Det var nog att ta i men ibland rycks man hän.

    SvaraRadera