onsdag 23 mars 2011

Det går lika bra med Aqua Vera


En av frågorna i ett frågesportprogram i radion i morse löd: "Hur mycket kostar världens dyraste parfym?" Den ena av de två tävlande damerna svarade 1 500 kronor och den andra drämde till med 3 000 kronor. De tyckte säkert båda två att de tog i ordentligt, men svaret var 1 350 000 kronor och parfymen heter Imperial Majesty. Slå till, ifall du har lite pengar över!

Detta får mig att tänka på en episod från min barndom då min kamrat Ingela och jag skulle ut på en söndagspromenad. Vi var ungefär 5 - 6 år gamla och fina skulle vi vara, uppstissade med handväskor med parfym i. Mamma gav mig en flaska Aqua Vera att stoppa i väskan och det blev jättebra!

2 kommentarer:

  1. Framgick det hur man kunde motivera att parfymen var så fruktansvärt dyr? Någon ingrediens som gjorde den så unik eller är det bara så att om man tar tillräckligt mycket betalt blir den så exklusiv att några idioter köper den bara därför.

    SvaraRadera
  2. Jag har fördjupat mig ytterligare och fått reda på att parfymen förvaras i en förgylld kristallkaraff med en femkarats diamant. Levereras i en trälåda med lås (välbehövlig). Parfymen innehåller 500 ml av Clive Christian No 1. Receptet är med all sannolikhet hemligt.
    Enligt denna källa var priset ännu högre - 1,7 miljoner kronor.

    SvaraRadera