torsdag 24 mars 2011

Jhoselin


Idag damp en försenad jul- och nyårshälsning från Jhoselin, som bor i närheten av La Paz i Bolivia, ner i brevlådan. Jhoselin har varit vårt fadderbarn under många år nu och vi har haft glädjen att följa hennes utveckling under denna tid.

Organisationen som förmedlade kontakten heter Barnfonden och vårt lilla månatliga bidrag finansierar Jhoselins skolgång. Projektet som Jhoselins skola ingår i stöder också elevernas familjer på olika sätt.

Många tvivlar på att bidragspengarna kommer fram till de behövande men det kan jag intyga att de gör i detta fall. Under alla år har vi haft en givande brevkontakt med Jhoselin. Hon har skrivit och berättat om sin skolgång och stora familj och vi om hur vi har det här i Sverige.

I brevet som kom idag berättar Jhoselin att hon har avslutat sitt sjunde skolår och blivit uppflyttad till årsklass åtta. Hon talar också om att hon har blivit lovad att på skolloven få åka till sin morfar som bor i en stad långt från hennes hemort och hjälpa honom med jordbruksarbetet.

Jhoseline tackar dessutom för en julgåva och skriver att hon sparar pengarna till ett klädskåp. För förra årets julklapp inhandlades en säng. Rörande för oss som tar för givet att man skall ha en egen säng att sova i. Jhoselin har många syskon och flera av dem kanske får ligga "skavfötters", som man ofta gjorde här i Sverige förr, då folk inte hade det så gott ställt.

Att vi valde att stödja ett barn från Bolivia var vårt barnbarns (J) förslag, eftersom hon vid det tillfället hade en skolkamrat som kom från Bolivia.

Tvivla alltså inte på att bidragen kommer fram för det gör de, åtminstone om förmedlingen sker via Barnfonden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar