måndag 28 mars 2011

Fler vårtecken

    Långbrädor av märket Slip


När jag vaknade i morse av skränet från tranor som flög över vårt hus på väg till Hornborgasjön var marken täckt av snö, igen. Det är därför ingen idé att leta efter vårblommor idag men som tur är finns det andra vårtecken - brädorna har börjat komma fram, åtminstone där snön är borta.

Barnbarnet H, som förutom att spela handboll också gillar att åka skateboard, har för eget hopsparade pengar köpt sig en långbräda, eller, som det heter på utrikiska, longboard.

Om jag förstått det hela rätt utför man olika hopp och konster med skateboard medan långbrädor används mer som ett transportmedel. För inte är det väl så att H på grund av att han har skjutit så mycket i höjden av den anledningen behöver en längre bräda? Jag får nog tala med honom om detta.

Förr var det ett tecken på vår när "pottekulorna" kom fram.

3 kommentarer:

 1. Du glömmer väl inte att dina söner också skejtade back in the days. När jag och Jonas var på språkresa brände vi 75% av resebudgeten på varsin bräda andra dagen i Hastings...

  SvaraRadera
 2. Nej, inte glömmer jag det. Minns också att ditt betyg i engelska sjönk efter den språkresan, vilket pekar på att studierna inte hade högsta prioritet. Sunt faktiskt.

  Vill du att jag lägger ut stilstudier på dig och D som skejtare way back?

  SvaraRadera
 3. Tycker jag allt du kan göra så H får något att leva upp till.

  SvaraRadera