onsdag 30 mars 2011

TÄNT VAR DET HÄR!


Idag har vi eldat upp en massa ris efter träd som Stora O fällde tidigare i veckan. Det är helt otroligt så många grenar och så mycket ris det blir av några träd. Stammar och grövre grenar sågades upp och forslades till vedskjulet, där de skall bli till ved.

Side by side med oss på intilliggande hygge efter den avverkade Prästgårdsskogen arbetade en granne i sin högeffektiva lastare med gripklo och under den tid det tog oss att rensa upp efter tre träd hade grannen lagt upp en jättehög (lång, bred och hög) med ris, som skall flisas vad det lider.

Vi lät oss dock inte nedslås av jämförelsen utan tröstade oss med att vi fick betydligt mer motion genom vårt sätt att arbeta än grannen i sin monstermaskin. Dessutom vistades vi ute i friska luften (visserligen rökblandad, men ändå) medan grannen satt instängd i lastaren.

Nyligen läste jag att bönder före de moderna maskinernas tid förbrukade 2 000 kalorier per dag genom sitt slit. Riktigt så många har jag svårt att tro att vi förbrukade idag och inte blev saken bättre av att maten (bruna bönor och fläsk) smakade extra gott efter ansträngningen och säkert ökade på kaloriintaget. Särskilt för Stora O, som envisas med att hälla stekflott över bönorna.

Om någon undrar så var det inte påskbrasan vi eldade upp idag. Ris finns det gott om och vi hinner säkert att få ihop en hög till före påsk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar