onsdag 10 december 2014

KORVSTOPPNING


Första snön föll idag och bidrog till perfekt stämning för korvstoppningen som Stora O och jag ägnade oss åt i morse. Korv har vi gjort nästan alla år sedan vi gifte oss, ofta tillsammans med goda vänner och barnen när de var små. Det blir många korvar, och de år vi hoppat över korvstoppningen har det inte känts riktigt bra, trots att "köpekorven" är jättegod.

Min äkta hälft står för själva stoppningen och jag sköter fjälstren, knyter och klipper av korvarna. Vi tycker båda att det är roligt, annars hade vi inte hållit på. Enligt Stora O är han nöjd, bara apparaterna fungerar, men jag ser allt att han är belåten när han tittar på resultatet och stolt rapporterar att det blev 25 korvar i år.

Redan klockan tio var vi klara, fast då var smeten tillblandad redan i går. Det är riktigt skönt att veta vad som finns i korvarna - Gäsenekött, närproducerat på gårdarna i trakten.

Til lunch idag skall vi äta trötabiffar. (Trötabiffar = biffar man lagar till av smet som blir över när fjälstren tryter.)  Med potatis och lingon till blir det smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar