tisdag 23 december 2014

JULKORT


Enligt Posten minskar julkortssändningarna med ungefär fem procent varje år. Vissa övergår till att skicka julhälsningarna digitalt men det är fortfarande många som av tradition håller fast vid att julkort skall skickas med posten. Vi gör både och, de allra flesta per post.

För många år sedan fick vi uppsträckning av en vän, som vi inte hade kontkt med särskilt ofta, för att vi inte skrev något mer än julhälsning och våra namn på julkortet. Det tänker jag på varje gång det närmar sig jul och vi försöker att skriva några extra rader. Någon gång har det hänt att vi har skickat ett julbrev till samtliga, i vilket vi i stora drag berättat om vad som hänt under året, som är vanligt att man gör t ex i USA.

Ja, sätten är många och det är roligt att ha kontakt, om så än bara vid jultid, som det är med vissa. Åtminstone vet man genom julhälsningen att avsändarna lever och bor kvar på samma adress. (I alla fall på samma ort, som man kan läsa sig till av poststämpeln.) Men, visst är det roligt med en extra hälsning, som t ex den här som vi fick förra veckan:

"Frid och fröjd!

Så här i slutet av året, när man kan summera årets händelser, så visar det sig att 2014 blev ett väldigt gott år för oss. Lite sus och dus, lite slit och möda, lite här och där och lite si och så! Vi önskar av hela vårt hjärta att ni också haft det härligt. Vi känner en väldig tacksamhet över att få vara friska och att få ha varandra."

Plus en liten post-it-lapp med ett personligt meddelande.

Det tycker jag är riktigt trevligt och föredömligt. Skall försöka göra en uppryckning nästa år och skriva lite om året som gått. Därmed inte sagt att vi inte uppskattar alla julhälsningar, för det gör vi verkligen.(Jag har fått avsändarnas tillstånd att citera ovanstående julhälsning.)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar