tisdag 2 december 2014

JULKRANSAR


Igår var sista gången deltagarna i studiecirkeln för daglediga träffades före juluppehållet. Som vanligt höll vi till i Prästgården och idag gjorde vi var sin julkrans att pryda våra dörrar med. Resultatet ser ni på bilden. Efter denna "pysselstund" fikade vi och önskade varandra en god jul innan vi städade upp efter oss.

Syftet med vår studiecirkel är att kombinera städning av Prästgården med social verksamhet. Vad vi skall syssla med på våra månatliga träffar bestämmer vi gemensamt. Den här terminen har vi bland annat lärt oss om nya trafikregler och trafikmärken, hur man skall agera i samband med viltolyckor, diskuterat både det ena och det andra, läst poesi och prosa, haft filmförevisning med inbjudna f d Eriksbergsbor och gjort utflyker, bl a till Crea Diem i Od, varifrån vi återbördade gamla böcker som ursprungligen tillhört bibliotek i Eriksberg men som i många år har befunnit sig på skolmuseet i Herrljunga, som nu har lagts ned efter försäljning. Dessutom har vi flera gånger underhållits av en av deltagarna i vår cirkel, som spelat gitarr och sjungit visor för oss. Flera av visorna har hon själv skrivit både text och musik till.

Arbetsfördelningen vid våra träffar brukar vara att de som av olika anledningar inte kan städa istället fixar fika, så att "städerskorna" får sätta sig till dukat bord när huset är rent och fint, och, när vi kommit så långt, ägnar vi oss åt övriga aktiviteter. I all sin anspråkslöshet tycker jag att studiecirkeln väl fyller sina syften - Prästgården får sin skötsel och vi som är med i cirkeln får möjlighet att träffas under trevliga former.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar