onsdag 5 februari 2014

GOURMÉSMÖR


Idag hörde jag på P4 Extra att en av Sveriges största matbloggare, Jonas Hedberg, hade skrivit en bok om smör och han talade mycket entusiasmerande om egenhändigt kärnat smör, som gav mycket uppskattning för liten arbetsinsats.

Vi fick lära oss hur man tillverkar smör från grunden och hur man piffar upp färdigt smör till gourménivå. Varsågod, här kommer receptTredagarssmör och Brynt smör-ganache *, ifall du känner dig hågad.

Andra tips var bl a att det är viktigt att ha rumsvarmt smör framme ifall man tänker baka och att brynt smör (som man kyler av i kallt vatten för att få det att stelna igen) med sin mörkare nyans och nötiga smak är jättegott till grillad mat.

Hipstervarning?

* Ganache är en blandning av grädde och choklad som används som fyllning eller glasyr i chokladpraliner eller tårtor.

2 kommentarer:

  1. Haha... Troligen. Londonhipsters var mycket för biodynamiska grejor och sånt så du med din grönsaksvurm ligger bra till där också. Mjölksyrat är den nya surdegen.

    SvaraRadera
  2. Eriksberghipster eller bara nyfiken men jag måste testa!

    SvaraRadera