torsdag 9 januari 2014

TIDIG ELLER SEN SKÖRD?


Idag har jag varit ute och grävt i landet där jordärtskockorna står som bruna störar, höga som solrosor - och skördat dessa fina och knöliga knölar som skall bli god soppa. Jorden var visserligen tung av allt regnandet men, eftersom tjälen lyste med sin frånvaro till 100 procent, var det inga problem att få upp delikatesserna.

Skockorna skulle egentligen ha varit skördade sent i höstas men det har inte blivit av förrän nu och då kan man ju antingen tycka att jag skördat sent eller, mer positivt, att skörden är tidig, den första på året ju. Jag tror att jag väljer det sista.

Här kommer ett recept på jordärtskockssoppa med parmachips. Knaperstekt bacon är också gott till. Lycka till med soppan.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera