tisdag 1 oktober 2013

SIMON & GARFUNKEL


Den gångna helgen har varit en enda tre dagar lång fest (lördag, söndag och måndag). Festandet började i lördags när vi firade en god vän som fyllde jämna år. Det var en överraskningsfest som jubilarens son och hans familj hade ordnat och där träffade vi bland andra många av våra vänner från Tjörntiden.

Födelsedagsfesten hölls i Stenungsund och på söndag åkte vi iväg till Töreboda för att lyssna till Dacapo-kören som i ett arrangemang av och tillsammans med Simon Ljungman (Augustifamiljen - På Spåret) och Fredrik Berglund framförde sång och musik av Simon & Garfunkel. Enormt duktiga trummisen Anna Lund var en klar tillgång i sammanhanget. Konserten i Töreboda var ett samarrangemang med Kultur i Väst och liknande konserter hade framförts med körer på åtta olika platser i Västsverige. Projektet skulle avslutas med en konsert på Konserthuset i Göteborg den 10 november, då samtliga åtta körer kommer att medverka. Föreställningen var mycket medryckande och uppskattad och avslutades med stående ovationer. Svårt att inte njuta av välkända melodier som t ex Bridge over troubled water.

Efter konserten var vi bjudna till Stora O:s bror (som för övrigt sjunger i Dacapo-kören) och hans sambo I, där vi fortsatte kvällen under trevliga former och där vi också låg över.


 
Nu har vi hunnit till förlängda helgens tredje dag, måndag, då vi var bjudna till våra tidigare grannar på Tjörn, numera bosatta i Töreboda. Där blev vi bjudna på lunch och fick glädjas åt några timmars mycket uppskattat umgänge i deras vackra och originella hem innan vi på eftermiddagen styrde kosan mot Eriksberg igen.
 
Hjärtligt tack till I, H, B och K för trevlig samvaro och visad gästvänlighet.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar