måndag 28 oktober 2013

I STORMENS ÖGA

 
Hela dagen har det på radion talats om den annalkande stormen som skall komma in över den svenska västkusten och spänningen har trappats upp undan för undan. Säkerhetsåtgärder har vidtagits. Till exempel har vatten tappats upp i badkar och kastruller, kvällsmaten fixats i förväg, ficklampor, stearinljus och tändstickor plockats fram och allt löst i trädgården tagits in.
 
Men så, för en stund sedan meddelade en meteorolog att Skaraborg (som Eriksberg ligger alldeles i närheten av) kommer att befinna sig i stormens öga, vilket bör betyda att det blir kav lugnt här när stormen rasar som värst runtomkring.
 
Fast, vi får säkert vår beskärda del när Simone drar vidare norrut, så förberedelserna har nog inte varit i onödan. För säkerhets skull - håll dig inne eller håll hårt i hatten!
 
 
PS. Stormen kallades från början St. Jude men bytte efter ett tag namn till Simone. Vanligast är att norrmännen namnger stormarna men eftersom den här stormen inte kommer att drabba Norge var det SMHI som döpte om den till Simone efter dagens namnsdagsbarn.

1 kommentar: