söndag 14 september 2014

ÅRETS BILRALLY


Igår gick årets bilrally av stapeln genom de närliggande socknarna Eriksberg, Alboga, Öra, Jäla och Broddarp, där byalagen arrangerade olika aktiviteter och visade upp vad de sysslar med.

För egen del startade vi i Eriksberg, där loppmarknad och kaffeservering bjöds på i Prästgården. Vi försökte dessutom utan gott resultat kasta bollar genom hål av varierande storlek innan färden gick vidare till Alboga gamla skola, där det var höstmarknad. Där fick vi gissa på fem olika torkade kryddor och I och jag, som anser oss väl bevandrade på detta område, fick finna oss i att bara få ett rätt var. 

Loppis i Prästgården, Eriksberg

Höstmarknad i Alboga

Från Alboga gick färden vidare till Öra hembygdsgård, där vi åt en härlig lunch. Den praktiska uppgiften där var att med hjälp av bilder kunna namnge olika filmer. I hembygdsgården visades bl a konst. 

Längs hela rundan var tipsfrågor utsatta och att besvara dem var inte någon lätt match precis, åtminstone inte för oss i vår bil.

Nästa stopp var vid Jäla kvarn, där vi fick en grundlig genomgång av fårskötsel och skinnberedning av Erling Nyman, som idkade fårskötsel i sitt företag Nyman i Jäla. Han visade också upp fantastiskt fina skinn från sina gotlandsfår. Den praktiska uppgiften i Jäla var att stanna bilen en halv meter framför en avspärrning och det, skryt, skryt, lyckades jag med - på pricken!

Nymans fårskinn

I Broddarp, där många damer hade hjälpts åt att baka, serverades kaffe med kakbuffé och i ett uthus såldes produkter av olika slag, bl a stenugnsbakade brödkakor till förmån för Världens Barn. Här var uppgiften att tidsbestämma när olika glassorter lanserades. Tuff uppgift för mig som bara äter glass ett par gånger om året. - men kul.


Vi fortsatte längs slingrande vägar och, efter att under rundan ha svarat på 15 frågor, lämnade vi in våra svarstalonger där vi startade, i Eriksberg. Det var många bilar utmed banan men så många deltagare som de 320 som jag optimistiskt hade gissat på i skiljefrågan tror jag nog var lite överdrivet. Väl medvetna om att våra (I:s, Stora O:s och mitt) resultat inte var särskilt lysande var vi dock eniga om att det hade varit en trevlig utflykt som vi gärna gör om nästa år.

Tack I för välsmakande kaffe när vi kom tillbaka till Eriksberg och för trevligt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar