måndag 25 april 2011

VÅRT TIDNINGSBUD


Idag skall han hyllas, vårt tidningsbud, som i ottan, varje dag, år ut och år in och i ur och skur levererar vår dagstidning. Under alla väderleksförhållanden tar han sig fram på sin runda i tidningsdistrikt 4857 i Herrljunga kommun, så att vi skall kunna läsa tidningen till morgonkaffet.

Kalle heter han och vi har lärt känna honom lite, mest genom små meddelanden i brevlådan. I början av påskveckan låg där, förutom GP, en liten bok med text och bilder av Kalle från hans tidningsrunda. De flesta av de änglamarksvackra fotogrfierna i boken är tagna i gryningen, innan dagen "kommit igång", och några av texterna kommer från Kalles egen diktsamling "Om natten".

Boken avslutas med följande kloka ord, som betecknar Kalles egen inställning till sitt yrke som tidningsbud. I stället för att klaga över att behöva gå upp tidigt på morgonen (eller mitt i natten) och köra på isiga småvägar på vintern t ex, ser han möjligheterna och inser att det är en förmån att få vara med om de djur- och naturupplevelser som de flesta av oss missar eftersom vi ännu inte har stigit upp.

"Lycka är inte något man söker och finner,
den finns inom dej och är din attityd till livet"


Tack Kalle. Vi önskar dig en trevlig avslutning på påskhelgen.

3 kommentarer:

 1. Nu blir Kalle glad. Jag får nog också lägga små lappar i vår brevlåda så tidningsbudet vet att vi uppskattar honom.
  En glad fortsättning på påsken.

  SvaraRadera
 2. Ja, gör det. Ditt tidningsbud kanske är en pärla också.

  Ha det riktigt skönt sista påskhelgsdagen.

  Hälsa.

  Kram

  PS. Har du börjat bada ännu?

  SvaraRadera
 3. Nej tokstolle! Jag börjar ju inte bada förrän i augusti.

  SvaraRadera