söndag 6 september 2015

PERSONLIGT MUSIKALISKT MÖTE MED MAGNUS CARLSSON

Magnus Carlsson och Lisa Ljungberg


Igår ägde den omtalade konserten med Magnus Carlsson rum i Eriksbergs nya kyrka, som inte alls är särskilt ny, då den byggdes i slutet av 1800-talet. (Det finns nämligen i vår lilla by en 1100-talskyrka också.) För att återgå till konserten var alla som varit engagerade förväntansfulla och spända på hur det hela skulle falla ut, och till vår stora glädje strömmade många besökare till för att lyssna på den populäre västgötasonen från Fristad. Till och med vädret stod oss bi och, trots dystra prognoser, bröt solen fram lagom till konserten..

Magnus visade upp sin musikaliska bredd när han med sin suveräna sångröst framförde privata och personligt tolkade favoriter, ackompanjerad av pianisten Lisa Ljungberg, en av hans klasskamrater från tiden på musikgymnasiet i Göteborg. Gårdagens konsert var av det mer intima slaget, en inte så vanligt förekommande specialkonsert, där Magnus röst och pianot var det som gällde.

Föräldrarna till vår gästartist liksom hans mormor fanns med bland publiken och de hade all anledning att känna sig stolta över den begåvade sonen/barnbarnet, som berättade att han i sitt barndomshem hade influerats av pappan, som spelade discomusik och av mamman, som gillade 60-talsmusik. Vi fick bland annat också veta att Magnus fick sitt första kasettband när han var två år och att det var under tiden på musikgymnasiet som han var med och bildade Barbados.

Av sina egna låtar framförde Magnus bl a Kom hem, Live forever, Världen utanför, Gamla stan samt nya singeln Nej, Nej, Nej. Sånger av andra artister som framfördes var Halleluja, Sommarkort (Cornelis Vreeswijk), Trubbel  (Monica Zetterlund), Ain´t no mountain high enough m fl. Dessutom bjöds vi på Elvislåtar som Suspicious minds, A little less conversation och In the getto. Givetvis fanns Abba representerade också, genom SOS. De mer stillsamma låtarna varvades med mer svängiga och stundtals hade publiken svårt att sitta stilla i bänkarna.

Det rådde en magisk stämning i kyrkan och det var uppenbart att den högst påtagliga kontakten mellan artister och publik uppskattades från båda håll.

Stort tack till både Magnus och Lisa för en konsert som vi kommer att minnas och njuta av länge, länge.

Eriksbergs nya kyrka strax innan konserten började.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar