torsdag 8 maj 2014

CRUISING VALLE HÄRAD


Idag har vi (åtta 70+) varit på vår årliga utflykt till Valle Härad för att njuta av den storslagna naturen, som just nu är som allra skirast. Varje år blir vi lika hänförda trots att vi i år, bl a på grund av det något kylslagna vädret, inte tog lika långa promenader i de vackra naturreservaten som vi brukar. Istället körde vi i sakta mak längs Vallevägen, världens vackraste väg enligt reklamen, och stannade då och då för att titta på haven av gullvivor, vitsippor, ramslök m m - och, inte minst, på alla blommande körsbärsträd. (Norra Europas största ansamling av vilda körsbärsträd finns i Valle Härad.)

Att bila lugnt och stilla var mycket bekvämt men bilister ute i andra ärenden på de smala byvägarna i körsbärsdalen var säkert irriterade på oss, även om vi släppte förbi dem så fort tillfälle gavs.

På Flämslätts Stifts- och Kursgård, en konferensanläggning med spa, belägen vid Flämsjön, gjordes uppehåll för lunch. Innan vid sedan fortsatte vår resa beundrade vi där en bonad över Skara Stift som gjorts till ett medarbetarmöte för ideella 2009. Skara Stift firar i år imponerande 1000-årsjubileum.

I-L och D framför bonaden.

Del av bonaden.

Vi var alla glada att också i år kunna göra vår utflykt till Valle, vilket framgår av bilderna på våra medresenärer.

Tre glada gossar. (B, G och R)

G och B, f d grannar.

Innan vi skiljdes åt blev vi bjudna på kaffe hemma hos I-L och G i Falköping. Tack alla för en trevlig dag.Tips

Kommande helg, 10-11 maj, hälsas ni välkomna till Vallehelgen, då det är öppet hus hos konstnärer, konsthantverkare, näringsidkare och föreningar. Samlingsutställning på Himmelskällans veranda i Varnhem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar