måndag 20 maj 2013

BRA TAJMAT

I-L och Stora O beundrar körsbärsblommorna
 
I fredags reste vi till det vackra Valle Härad och tittade bland annat på de blommande körsbärsträden. När vi körde dit på morgonen blommade vissa träd men när vi åkte hem på eftermiddagen blommade alla träden för fullt i det vackra vädret.
 
Utöver körsbärsblom bjöd naturen på många andra växter, bl a violer, gökärt, svalört, ramslök, gullviva, rödblära, harsyra, blåsippa, mandelblom och, inte att förglömma, stora mattor av vitsippor.
 
Vitsippa, blåsippa och harsyra
 
Gullvivor
 
Rödblära
 
Vid parkeringsplatsen till Höjentorps slottsruin
 
På vår årliga utflykt till Valle Härad brukar vi stanna till vid Höjentorps slottsruin och det gjorde vi i år också. Här residerade en gång Karl XI och hans drottning och vid ett stenbord i närheten av slottsruinen lär riktlinjerna för indelningsverket ha dragits upp. Slottet, som nu endast ruinerna finns kvar av, brann ner 1722.
 
Vår ciceron, mannen till höger i bild, tillhörde Höjentorps Kompani när han gjorde rekryten. G berättade att fanjunkaren hade sagt till dem: Sträck på er pojkar - kom ihåg att ni tillhör Höjentorps kompani!
 
 

Trappan upp till slottsruinen.
 
R, D, G och I-L vid stenbordet.
 
Efter en enastående god lunch på Flämslätts Stiftsgård lämnade vi mätta och belåtna Valletrakten och körde hemåt, några till Falköping och några till Eriksberg.
 
Vi hade inte bara tur med vädret. Allt var perfekt!
 

 
 
 
 
 
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar