måndag 3 juni 2019

ENKLAST TÄNKBARA




RABARBERMARMELAD

Idag har jag kokt marmelad med rabarber och kardemumma och det var lätt som en plätt och gott dessutom. Delar därför receptet ifall någon känner sig sugen.

Ingredienser:

400 g rabarber
300 g syltsocker med pektin
1 msk nymalen kardemumma (mer eller mindre efter smak)

Gör så här:

- Skölj, ansa och eventuellt skala rabarberna om de är grova.
- Skär i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret och kardemumman.
- Koka i 3-5 minuter. (Koka inte för länge)
- Häll upp på väl rengjorda burkar.

Tadaaaa, färdigt!

Av den här satsen fick jag två burkar marmelad. Nästa gång skall jag göra dubbel sats. Marmeladen har en pikant smak som jag tror blir utmärkt till nybakade scones.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar