fredag 9 oktober 2015

SLUTET PÅ SOMMAREN

Highland cattle

Det har varit tyst här på bloggen en lång tid men nu skall jag berätta om promenaden den 27 september, den sista riktigt varma sommardagen, då tranorna tog farväl och flög söderut.

Vi hade inte gått långt förrän vi stötte på de här långhåriga skönheterna med sina imponerande horn på grannens mark. De var uppenbart intresserade av oss, kom ganska nära och stirrade nyfiket på oss. Jag som har svårt att hålla tyst, pratade med dem och talade om att de var fina.


Snett bakom oss hämtade en flicka en häst från en hage och vi slog oss i slang med henne. Hon var mycket trevlig och berättade att hästen var 30 år gammal, vilket man inte skulle kunna tro. Stora O frågade om en grop ovanför ögat på hästen och vi fick veta att en sådan fördjupning blev mer påtaglig på äldre hästar. Detta och mer därtill lärde vi oss om hästar innan vi fortsatte skogsvägen fram.


När vi hade gått ytterligare ett stycke hittade vi de här svamparna som växte på grusvägen. Vi gissade på stolt fjällskivling eller fjällig bläcksvamp och med hjälp av Google tror vi att det sista är mest troligt. Några kantareller såg vi också och de behövde vi ingen hjälp med att känna igen.


I en annan hage, åtskild från korna, fanns den här tjuren, som verkade lyssna på trumpetandet från tranor som lämnade Sverige på sin färd till sydligare länder. Så här såg det ut på himlen när de passerade.

Välkomna tillbaka nästa år.Solen gassade och vi fick ta av oss jackorna i värmen. Vi träffade på några vanliga kor också, som kom kesande för att se vilka vi var. Inte särskilt intresanta tyckte de nog, för strax började de att beta.


När vi passerade vår gamla medeltidskyrka och skolan var det inte långt kvar innan vi var hemma igen. Efter en relativt lång promenad smakade det gott med en kopp kaffe på altanen. Detta var den sista motionsrundan i sommarvärme. På altanen, där det oftast är lä, har vi suttit och fikat fler gånger därefter, men nu är hösten definitivt här och med den kylan. Det är dags att ta in trädgårdsmöblerna för i år.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar