tisdag 4 mars 2014

GRANNSAMVERKAN


I Eriksberg råder för närvarande febril aktivitet. Föreningar bildas och studiecirklar startas. Bland annat har vi utbildats i att grannsamverka. Vårt lilla samhälle har delats in i "distrikt", som vart och ett har sin kontaktperson. Möten har hållits och samarbete med grannsocknar om bevakning på nätterna har inletts. Att grannsamverkan mot brott är angeläget står utom allt tvivel, för aldrig tidigare har så många deltagit i möten och visst är det jättebra att folk är uppmärksamma och rapporterar ifall något verkar skumt. Bra också att kunna hjälpas åt att hålla ett vakande öga på varandras hem då någon reser bort.

Men, jag skulle vilja utvidga begreppet grannsamverkan till att också omfatta att bistå någon som behöver hjälp, till exempel vid läkarbesök m m. En annan form av grannsamverkan tycker jag också att aktiviteter för daglediga är. Ja, över huvud taget när man ställer upp för varandra.

Så, helt klart - fram för grannsamverkan!PS. Glöm inte att äta semla idag.1 kommentar:

  1. Bra skrivet. Vi skulle må bra av lite mer självorganiserande samhälls... aktiviteter... typ. Säger jag som inte ens går på årsmötet för Brf:en.

    SvaraRadera