torsdag 5 december 2013

I VÄNTAN PÅ SVEN


I väntan på, inte Godot men dock stormen Sven, som väntas dra in över vår del av landet senare i eftermiddag/kväll. Här blåser ganska friskt redan nu men vad jag kan förstå är det värre på Västkusten och i södra Sverige. Förmodligen är det snö på marken när vi vaknar i morgon, kanske drivor om vinden tar i ytterligare.

Stormen verkar passande ha fått sitt namn efter dagens namnsdagsbarn, så därför passar jag på att gratulera alla som heter Sven. Stora O heter också Sven, så honom grattar jag särskilt, trots att vi aldrig har kallat honom Sven.

Håååååll i hatten och håll dig hemma om du kan!

5 kommentarer:

 1. Hur illa blev det?

  SvaraRadera
 2. Det har säkert blåst ganska friskt i natt men inte värre än att vi kunde sova gott. Mycket snö och drivor. Skulle tippa på 4 dm i drivorna. Snö i stövlarna! Skolbussarna inställda och många har säkert stannat hemma från sina arbeten idag. Hur gick det för er i Gbg och har du hört hur läget är i Skåne?

  SvaraRadera
 3. Susanna o Magnus skulle flytta på sin båt igår som fortfarande ligger i vattnet. Medan Magnus gick ombord fick Susanna ligga på bryggan, annars hade hon blåst bort, och hålla i fören medan vågorna blåste över henne. Åstolfärjan som låg bredvid uppmätte 39,5 m/sek, alltså orkanstyrka. Orkan är över 32,7. Vi höll oss inne har ännu ingen snö.

  SvaraRadera
 4. Det låter dramatiskt. Orkanvindar har det lyckligtvis och absolut inte blåst här. Tur att det gick bra för Susanna och Magnus.
  Vilket väder att komma hem till! Välkomna förresten. Vi hörs.

  SvaraRadera
 5. I Gbg blåste det lite och kom lite snö som hade frusit till halka i morse. Annars lugnt.

  SvaraRadera